Primera Beek-Ubbergen    Meijer Assurantiën Beek-Ubbergen              

De beweegtuin

Feestelijke opening op 25 mei

Op zondag 25 mei was er van alles te doen op ons mooie tennispark. Vele activiteiten voor de jeugd (o.a. Springkussen) met gratis tennisclinics, de opening van de Beweegtuin en een racketmiddagtoernooi voor seniorleden. Het was mooi weer en een groot succes! Bekijk hier de foto's.

 

 

De Vonk van Ubbergen

De Vonk van Ubbergen is een wedstrijd tussen ideeën van Ubbergse inwoners uit alle kernen. Initiatieven waar kinderen en/of jongeren aan meedoen en waar ze wat aan hebben. Zodat men leert dat het leuk en de moeite waard is om belangeloos iets voor anderen te doen.

 

Verbinding op TV De Oorsprong

In ons jeugdbeleidsplan staan samenwerken, samen activiteiten organiseren, samen plezier maken en samen sporten centraal. Dit is terug te vinden in de vele activiteiten die de Jeugdcommissie heeft opgestart. Zo hebben veel jeugdspelers vrijwilligerswerk verricht op het tennispark, zijn er gecombineerde senioren- met jeugdactiviteiten opgezet (Tutor Tennis, SuperMix toernooi, e.d.), is er een samenwerking gestart met BSO, houden we conditietrainingen op zondagochtend en hebben we diverse tennisclinics gehouden voor alle jeugdtennissers uit de omgeving (Ooij, Leuth, Millingen en Berg en Dal). Het idee voor De Beweegtuin is een nieuw initiatief.

 

De Beweegtuin: Verbinding door Beweging

Na Struintuin, Moestuin en Dierenweide realiseert TV De Oorsprong een nieuwe activiteit langs de groenstrook van de gemeente Ubbergen: de Beweegtuin. Er worden openbare buiten-fitnesstoestellen geplaatst waardoor er een unieke en sportieve ontmoetingsplek ontstaat voor jong en oud. Hier kan vrij worden gefitnest, maar dat kan ook op gezette tijden o.l.v. een sportinstructeur. Senioren en jongeren kunnen elkaars tutor zijn en leren van elkaars ervaringen. Door samen te bewegen en elkaar te helpen bij het gebruik van de toestellen wordt er meer samenhang bereikt.

De jeugd van TV De Oorsprong kan zich opgeven als begeleider tijdens de bewegingsuren (tennis en buitenfitness) en kan zo kennismaken met vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is immers voor de vereniging het speerpunt om alle geplande activiteiten te kunnen laten doorgaan.

De gehele gemeenschap kan plezier beleven aan De Beweegtuin, denk hierbij aan verenigingen als de BSO, de Biezenkamp (buitengymnastiek), de Ouderenbond, overige sportverenigingen, maar ook individuen kunnen gebruik maken van de toestellen. Een geweldige manier om samen te fitnessen, maar ook om een goede warming-up te houden alvorens te gaan sporten.

Locatie

Onze tennisclub ligt in een parkachtige omgeving en beschikt over alle benodigde faciliteiten: kantine, toiletten, kleedruimtes en douches. Ook in de avonduren kan men de buiten-fitnesstoestellen gebruiken dankzij de verlichting van de tennisvereniging. Het clubhuis is in 2010 volledig gerenoveerd en in het tennispark staan veel bomen en er groeit veel gras. Het onderhoud wordt volledig door enthousiaste vrijwilligers gedaan. Een uitstekend decor voor sporten in de buitenlucht.

Verbouwing

Eind februari 2014 zijn we begonnen met het afbreken van de oefenmuur en ruimte te maken door wat bomen te snoeien (het huisje heeft het wel overleefd!):