Het park van TV De Oorsprong

Het park en clubhuis

    

Het tennispark van TV De Oorsprong ligt aan de rand van Beek-Berg en Dal tegen de grasvelden van het Wylerbergmeer aan. Volledig omgeven door vele hoge bomen ligt het tennispark middenin de natuur. Met 50 parkeerplaatsen op het nabije parkeerterrein en het parkeerterrein van het Wylerbergmeer is er voldoende parkeergelegenheid.
Onze 6 banen liggen twee-aan-twee met hoogteverschil per banenduo, wat een speelse indruk maakt. De toeschouwersbankjes staan op verhoogde grasheuvels en het grote, gezellige terras kijkt uit over baan 1 en 2.
Verder is er een oefenmuur, een Tri-tennis(r) en een speeltoestel voor kinderen.
Het clubhuis is in 2010 geheel gerenoveerd en voorzien van een gezellige halfronde bar, een uitgebreide keuken voor kleine en grote happen, twee kleedkamers en 4 toiletten.

De banen

SINDS 25 OKTOBER 2015 HEEFT TV DE OORSPRONG 6 NIEUWE SMASHCOURT-BANEN

Een stukje geschiedenis van onze tennisbanen...
In 2004/2005 hebben wij onze gravelbanen ingeruild voor de huidige French Court banen. Dit bleek achteraf niet de beste keuze.  
Al na drie jaar ondervonden we problemen met de banen. In 2010 is er vervroegd grootonderhoud uitgevoerd. Ook bleek dat meer tennisverenigingen met dezelfde problemen kampten. Zowel in 2013 als in 2014 is onderhoud gepleegd aan alle lijnen op de banen.
Op de ALV begin 2015 is een commissie geïnstalleerd die onderzocht heeft of hetzelfde jaar nog de banen vervangen konden worden. In mei is er op een extra ingelaste ALV met meerdeheid gestemd voor SmashCourt-banen. Deze zijn in oktober aangelegd.

Route

Om met de auto naar TV De Oorsprong te komen, ga je op de Rijksweg N325 (de weg van het Nijmeegs Trianusplein naar Beek) bij de stoplichten niet richting Beek, maar linksaf richting Ooy - Leuth. Neem dan de eerste weg rechts, richting Wylerbergmeer. Eerste mogelijkheid rechts, einde van dit weggetje links. Dan komt u bij de parkeerplaatsen van de voetbalclub en de tennisclub. Het officiële adres is Alde Wetering 2, maar die straatnaam wordt zelden aangeduid.

Bezoek ons

TV De Oorsprong | Beek-Ubbergen

Alde Wetering 6
6573 AZ  Beek- Berg en Dal

Route | Google Maps


Grotere kaart weergeven

SPONSORS