Trainingen Jeugd

Yannick van de Pol

Mijn naam is Yannick van de Pol en ben woonachtig in Nijmegen. Ik geef inmiddels al 6 jaar met erg veel plezier trainingen bij verschillende tennisclubs. In de afgelopen jaren ben ik mee geweest met verschillende tennisreizen en heb daarbij o.a. rolstoeltennis gegeven. In 2012 ben ik afgestudeerd op het CIOS en heb tevens de opleiding tennis in Frankrijk gevolgd, met specialisatie op kinderen. Zelf tennis ik momenteel bij heren 1 van Nijmegen Quick.

Mijn visie is dat voor recreatietennis het plezier centraal moet staan, waardoor de techniek spelenderwijs aangeboden wordt. Dit is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor kinderen. Mijn trainingsmethode bestaat uit een stappenplan vanuit de "tenniskids", deze methode is zeer populair en efficiënt. Binnen mijn lessen stel ik doelen voor de kinderen, dat vind ik een belangrijke maatstaf om te kunnen zien of kinderen er echt voor gaan, gemotiveerd zijn en het leuk hebben in de groep.

De oudere kinderen geef ik doelstelling-kaarten mee naar huis, deze dienen ze zelf in te vullen zodat ze bewust raken van wat ze willen trainen en het niet altijd de leraar is die bepaalt. Doormiddel van deze samenspraak, beïnvloed ik op een positieve manier de vooruitgang van het kind.

Ik hoop jullie snel te zien schitteren op de banen van De Oorsprong en als je vragen hebt over de trainingen mail mij gerust of volg vrijblijvend een proefles.
yannickvandepol@gmail.com

Extra
1) Proeflessen: in overleg met de jeugdtrainers is het mogelijk om gratis 1 of 2 proeflessen te volgens alvorens zich definitief in te schrijven.
2) Privélessen: voor privélessen kun je contact opnemen met de jeugdtrainer.

3) GA!-trainingen: deze trainingen zijn per 1 september 2014 opgegaan in het More-Inclusive Pakket. Naast de reguliere trainingen (All-Inclusive Pakket) bestaat er de mogelijkheid om extra tennistrainingen te volgen in de vorm van de zogeheten GA!-trainingen. GA staat voor Gemotiveerd en Ambitieus. Dit zijn tennislessen van 75 minuten. Deze extra trainingen zijn bedoeld om de lichamelijke conditie, het spelinzicht en tennisvaardigheden verder te verbeteren. Het is een aanvulling op de reguliere tennislessen uit het All-Inclusive Pakket. Plaatsing en indeling worden bepaald door de jeugdtrainers.

 

Ben jij Gemotiveerd en Ambitieus? Dan is een GA!-training misschien wel iets voor jou! GA!-training is nu onderdeel van het More-Inclusive Pakket.
Jeugdtrainers Gunnar en Yannick kijken naar je motivatie, je tennisvaardigheden en je instelling op de baan. Deze punten zijn alledrie belangrijk. Verder moet je minimaal 8 jaar oud zijn en bereid zijn competitiewedstrijden, clubkampioenschappen en (regio) KNLTB-toernooien te spelen. Kijk ook maar eens in het reglement.
De lessen duren 75 minuten, waarbij we ook zelfstandigheid verlangen. Je traint in groepen van 4-6 kinderen die op basis van tennisniveau (dus niet op leeftijd) worden ingedeeld.
We trainen niet alleen tennistechnieken, maar we gaan ook uitgebreid in op de verschillende tennisspel-elementen en -situaties (zoals het mentale spel en tactisch spelen). TV De Oorsprong ondersteunt deze mogelijkheid financieel met een substantieel bedrag.

Belangrijke informatie
• Deze training is onderdeel van het More-Inclusive Pakket. Dit betekent dat je hetzelfde aangeboden krijgt als in het All-Inclusive Pakket, plus 25 GA!-trainingen en 4 Match trainingen. Je traint dus 2 keer per week (de reguliere les en de GA!-training).
• Je moet goed gemotiveerd zijn
• Je hebt een positief oordeel nodig van beide tennisleraren
• Je doet mee aan de clubkampioenschappen
• Je doet mee aan de jeugdcompetitie
• Je doet mee aan minimaal 2 KNLTB-toernooien per jaar

Voor meer informatie kun je terecht bij de jeugdtrainers.

         Primera Beek-Ubbergen     Schildersbedrijf Lex ten Westeneind              

                                       Meijer Assurantiën Beek-Ubbergen              Rabobank Nijmegen