Trainingen Jeugd

Aanbieding tennistraining voor diegene die willen gaan tennissen na de tennisclinics op school

 

Heb je meegedaan met de tennisclinics van Yannick op school? En kun je maar geen genoeg krijgen van tennis? Kom dan extra lessen nemen. (Ook leuk aanbieding voor je ouders!) Klik op afbeelding voor meer informatie

Trainingsbeleid voor de jeugdspelers van TV De Oorsprong per 1 september 2014

 

De Jeugdcommissie heeft in nauwe samenwerking met (een aantal) ouders en het voltallige bestuur een tweetal trainingspakketten ontwikkeld, waarbij het tennisplezier en de binding met de tennissport en de tennisvereniging voorop staat. De pakketten lopen gelijk met de schoolperiode en programma's van andere sportverenigingen (hockey of voetbal). Met de pakketten hoeft u niet meer apart te betalen voor tennisclinics, competitietraining en andere trainingsactiviteiten.
De trainingen starten op 1 september en eindigen op 31 augustus (m.u.v. de schoolvakanties). Er zijn geen trainingen in de drukke/koude maanden december en januari. De trainingsgroepen zijn kleiner (4-6 kinderen), waardoor er meer individuele aandacht is tijdens de training. U geeft uw kind 1 keer per jaar op, waarbij verhinderingen aangegeven kunnen worden.

Uw kind moet in ieder geval lid zijn van TV De Oorsprong. Aangezien het KNLTB-jaar in maart van elk jaar begint, hebben we besloten de trainingspakketten in 4 termijnen af te schrijven. Mocht uw kind geen lid meer willen zijn van de KNLTB, dan kunt u dat tijdig aangeven. De periodes 3 (maart-mei) en 4 (juni-aug) worden dan niet afgeschreven.

Indien u uw kind voor het eerst aanmeldt bij de jeugdtrainers, mag uw kind in een voor hem/haar geschikte groep 2 keer meetrainen. Mocht u besluiten uw kind op te geven voor de trainingen, dan biedt tennisvereniging TV De Oorsprong u GRATIS een half jaar lidmaatschap aan. Uw kind is dan echter geen lid van de KNLTB en mag dan nog niet meedoen aan KNLTB-toernooien. 

Voor informatie over lidmaatschap van TV De Oorsprong en de KNLTB, klik hier.
Kinderen die tussentijds willen instromen, dienen tijdig te worden aangemeld bij de jeugdtrainers. Samen wordt gekeken bij welke bestaande trainingsgroep uw kind kan aansluiten. Is uw kind eenmaal geplaatst, dan betaalt u de kwartaalbedragen zoals bij het desbetreffende trainingspakket hoort.

Meer informatie over de twee trainingspakketten: 

LET WEL, dit zijn alleen de kosten voor training en exclusief lidmaatschapsgeld 

All-Inclusive Pakket
Bestaat uit 25 lessen (van 1 uur), 7 tennisclinics, 4 conditietrainingen, 9 World Tour competities, 7 Groen/Geel competities, 3 competitietrainingen (voor competitiespelers). Kosten zijn € 205,- per jaar en worden per kwartaal automatisch afgeschreven.

More-Inclusive Pakket
Voor GA!-trainende jeugdspelers is er een aanvullend trainingspakket ontwikkeld. Naast het All-Inclusive Pakket krijgt uw kind ook 25 GA!-tennislessen (lesduur 1 uur en een kwartier) en 4 Match trainingen. Dit More-Inclusive Pakket kost € 420,- per jaar (€ 105,- per kwartaal). TV De Oorsprong ondersteunt financieel deze mogelijkheid met een substantieel bedrag.

Aanmelden
U kunt uw kind aanmelden voor de jeugdtrainingen door het inschrijfformulier volledig in te vullen en ondertekend op te sturen.

Indien u nog vragen hebt over het jeugdtrainingsbeleid, neemt u dan contact op met een van de jeugdtrainers of met de Jeugdcommissie.

Belangrijke informatie
- Je kunt alleen deelnemen aan de tennistraining als je lid bent van TV De Oorsprong. Zie hier de tarieven van het lidmaatschap.
- Een ouder/verzorger dient akkoord te gaan met de aanmelding en betaling. Het lesgeld wordt automatisch (in 4 termijnen) geïnd van het opgegeven bankrekeningnummer nadat het kind geplaatst is voor de tennislessen.
- Indeling in groepen is de verantwoordelijkheid van de jeugdtrainers. Bij de indeling speelt ook het niveau van de spelers een rol. Hiermee zorgen we ervoor dat de lessen ook voor iedereen zinvol zijn.
- Je mag maximaal twee restricties opgeven. We zullen zoveel mogelijk rekening houden met wensen, competitie en verhinderingen. Kinderen die aan de woensdagmiddagcompetitie deelnemen, worden zoveel mogelijk op andere lesdagen dan de woensdag ingedeeld.
- Lesgeld kan niet worden gerestitueerd wanneer een kind zich afmeldt voor een tennisles.

Het volledige reglement voor tennislessen kun je hier lezen.

Yannick van de Pol

Mijn naam is Yannick van de Pol en ben woonachtig in Nijmegen. Ik geef inmiddels al 6 jaar met erg veel plezier trainingen bij verschillende tennisclubs. In de afgelopen jaren ben ik mee geweest met verschillende tennisreizen en heb daarbij o.a. rolstoeltennis gegeven. In 2012 ben ik afgestudeerd op het CIOS en heb tevens de opleiding tennis in Frankrijk gevolgd, met specialisatie op kinderen. Zelf tennis ik momenteel bij heren 1 van Nijmegen Quick.

Mijn visie is dat voor recreatietennis het plezier centraal moet staan, waardoor de techniek spelenderwijs aangeboden wordt. Dit is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor kinderen. Mijn trainingsmethode bestaat uit een stappenplan vanuit de "tenniskids", deze methode is zeer populair en efficiënt. Binnen mijn lessen stel ik doelen voor de kinderen, dat vind ik een belangrijke maatstaf om te kunnen zien of kinderen er echt voor gaan, gemotiveerd zijn en het leuk hebben in de groep.

De oudere kinderen geef ik doelstelling-kaarten mee naar huis, deze dienen ze zelf in te vullen zodat ze bewust raken van wat ze willen trainen en het niet altijd de leraar is die bepaalt. Doormiddel van deze samenspraak, beïnvloed ik op een positieve manier de vooruitgang van het kind.

Ik hoop jullie snel te zien schitteren op de banen van De Oorsprong en als je vragen hebt over de trainingen mail mij gerust of volg vrijblijvend een proefles.
yannickvandepol@gmail.com

Extra
1) Proeflessen: in overleg met de jeugdtrainers is het mogelijk om gratis 1 of 2 proeflessen te volgens alvorens zich definitief in te schrijven.
2) Privélessen: voor privélessen kun je contact opnemen met de jeugdtrainer.

3) GA!-trainingen: deze trainingen zijn per 1 september 2014 opgegaan in het More-Inclusive Pakket. Naast de reguliere trainingen (All-Inclusive Pakket) bestaat er de mogelijkheid om extra tennistrainingen te volgen in de vorm van de zogeheten GA!-trainingen. GA staat voor Gemotiveerd en Ambitieus. Dit zijn tennislessen van 75 minuten. Deze extra trainingen zijn bedoeld om de lichamelijke conditie, het spelinzicht en tennisvaardigheden verder te verbeteren. Het is een aanvulling op de reguliere tennislessen uit het All-Inclusive Pakket. Plaatsing en indeling worden bepaald door de jeugdtrainers.

 

Ben jij Gemotiveerd en Ambitieus? Dan is een GA!-training misschien wel iets voor jou! GA!-training is nu onderdeel van het More-Inclusive Pakket.
Jeugdtrainers Gunnar en Yannick kijken naar je motivatie, je tennisvaardigheden en je instelling op de baan. Deze punten zijn alledrie belangrijk. Verder moet je minimaal 8 jaar oud zijn en bereid zijn competitiewedstrijden, clubkampioenschappen en (regio) KNLTB-toernooien te spelen. Kijk ook maar eens in het reglement.
De lessen duren 75 minuten, waarbij we ook zelfstandigheid verlangen. Je traint in groepen van 4-6 kinderen die op basis van tennisniveau (dus niet op leeftijd) worden ingedeeld.
We trainen niet alleen tennistechnieken, maar we gaan ook uitgebreid in op de verschillende tennisspel-elementen en -situaties (zoals het mentale spel en tactisch spelen). TV De Oorsprong ondersteunt deze mogelijkheid financieel met een substantieel bedrag.

Belangrijke informatie
• Deze training is onderdeel van het More-Inclusive Pakket. Dit betekent dat je hetzelfde aangeboden krijgt als in het All-Inclusive Pakket, plus 25 GA!-trainingen en 4 Match trainingen. Je traint dus 2 keer per week (de reguliere les en de GA!-training).
• Je moet goed gemotiveerd zijn
• Je hebt een positief oordeel nodig van beide tennisleraren
• Je doet mee aan de clubkampioenschappen
• Je doet mee aan de jeugdcompetitie
• Je doet mee aan minimaal 2 KNLTB-toernooien per jaar

Voor meer informatie kun je terecht bij de jeugdtrainers.

         Primera Beek-Ubbergen     Schildersbedrijf Lex ten Westeneind              

                                       Meijer Assurantiën Beek-Ubbergen              Rabobank Nijmegen