De inschrijving voor de VOORJAARSCOMPETITIE (incl. 8&9-competitie) is geopend. 

Heb je GEEN TEAM, maar wil je wél spelen, schrijf je in! Er wordt een passend team voor je gezocht door de TC.

Schrijf je een TEAM in, noteer dan  alle namen van de teamleden (liefst inclusief bondsnummer). De TC zal uit de individuele inschrijvingen teams vormen of individuele inschrijvingen plaatsten in een gepast teams. Hierbij zal onder meer gelet worden op speelsterkte, beschikbaarheid.

INSCHRIJVEN TM 23 DECEMBER  via dit INSCHRIJFFORMULIER. 

INFORMATIE KNLTB Voorjaarscompetitie 2019 (site KNLTB)

data voorjaarscompetitie( klik op afbeelding voor grotere weergave ).klik om te vergroten


 

In alle dubbelpartijen wordt een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) gespeeld in plaats van een derde set (het zogenoemde verkort spelen)

Spelers mogen een onbeperkt aantal keer per week competitie spelen binnen de vereniging, mits de speler niet meer dan eenmaal uitkomt in een hoger geklasseerd team (op basis van de klassenvolgorde-lijst). De bandbreedte om te kunnen spreken van een hoger of lager geklasseerd team, is verhoogd van 0,5 naar 2,0. Dispensatie zal in veel gevallen dus niet meer nodig zijn.

Compact spelen in 8&9-competitie
In de 8&9-competitie blijft het compact spelen verplicht. Compact spelen houdt het volgende in:

 • Wedstrijdtiebreak als derde set
  Bij een stand van 1-1 in sets wordt er een wedstrijdtiebreak (ook wel supertiebreak) gespeeld. Een wedstrijdtiebreak gaat tot en met de 10 punten (2 punten verschil).
 • Bij 40-40 beslissend punt
  Bij de stand 40-40 (deuce) wordt er een beslissend punt gespeeld voor de winst van de game. Hierbij bepaalt de ontvanger aan welke kant er geserveerd wordt. Bij een gemengddubbel wordt er niet gekozen. De vrouw serveert dan op de vrouw en de man op de man.

 

Deze winteractiviteit wordt gespeeld bij 11 tennisverenigingen in en direct rondom Nijmegen.  Veel variatie in verenigingen, banen en tegenspelers is gegarandeerd!

 Informatie betreffende toernooi en reglement:

 • Het is een toernooi voor senioren.
 • De speeldagen zijn zaterdag en zondag overdag en de speelperiode is 3-11-2018 t/m 24-02-2019.
 • ·Een wedstrijd bestaat uit twee dubbelpartijen van elk 40 minuten, met vooraf een inspeeltijd van 10 minuten. Geen wachttijden: na 1,5 uur tennissen en een drankje erna, kun je de rest van het weekend dus iets anders doen.  
 • Je kunt veel verhinderingen opgeven, maar dat kan wel van invloed zijn op het aantal wedstrijden dat je speelt. Veelal zijn dat er 7 tot 10. Bij verhinderingen mag je iemand anders laten spelen van dezelfde speelsterkte, die hoeft niet aangemeld te zijn.
 • Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team, wat per deelnemer (5 euro) volgens automatische incasso wordt geregeld.
 • Het uitgebreide reglement vind je op www.toernooi.nl

 Je kunt je inschrijven via www.toernooi.nl tot 20 oktober 2018, zoek naar een toernooi met de naam “Winterhard(t)”. 

Contactpersoon van de Oorsprong is Els Sonnemans tel 06-12223250

SPONSORS