TV DE OORSPRONG 50 JAAR!

Memorabele momenten gecreëerd tijdens druk en geslaagd 50 jaar jubileumweekend TV De Oorsprong

 

Tennisvereniging De Oorsprong bestaat dit jaar 50 jaar en vierde dat met 50 uur non-stop tennis en activiteiten in het weekend van 24 t/m 26 augustus. Gezien de drukte gedurende nagenoeg het hele weekend, kijkt het organiserend comité terug op een bijzonder geslaagd event. Er zijn veel memorabele momenten geweest tijdens het jubileum weekend, zowel voor (jeugd)leden als niet-leden. MEER FOTO'S 

Op vrijdagmiddag, om 14:50 werd de officiële aftrap verricht door Mevr. Coops. Zij was nauw betrokken bij de oprichting van de tennisvereniging. De eerste ballen van het 50 uur non-stop tennis werden geslagen door het oudste lid en het jongste lid van de tennisvereniging: Mevr. Boutens (86 jaar) en Daaf Slot (8 jaar). Op vrijdag was er een tenten- en tenniskamp voor de jeugd. De vrijdagavond werd gevuld door kaartende en tennissende senioren.  Rond middernacht werd er nog een groepsfoto gemaakt op Baan 1 om deze bijzonder avond vast te leggen. Gedurende de nacht maakte de jeugd ook dankbaar gebruik van de speciaal neergezette hot tub.


Op zaterdagochtend was er een heerlijk ontbijt voor de kamperende jeugd en de vroege “golden oldies”. Om 12 uur werd onder toeziend oog van Henk Baron het “Commissie Grijs Plantsoen” onthuld als dank voor de vele jaren van werkzaamheden verricht door deze groep senioren. Een drukke en gezellige High Tea volgde met overheerlijke creaties van diverse leden.  Daarna werd alles in gereedheid gebracht voor de Jubileum feestavond. Een drukbezochte BBQ werd de opmaat voor een geweldige avond met de allereerste pub quiz op de club. De Groesbeekse band ‘Music on Demand’ nam het stokje over van René van Steen. Tot in de kleine uurtjes bleef iedereen op de dansvloer of genoot van een heerlijke cocktail gemaakt door Eric de Groot in zijn cocktailbar.

Op zondagochtend begonnen zo’n 20 koppels van jeugd en senioren samen aan het supermix event. s’ Middags kwamen enkele clubkampioenen op herhaling die het 50 uur non-stop tennissen overnamen. De laatste 50 minuten werden getennist door leden van hetzelfde bouwjaar als de tennisvereniging; 1968.  Dit alles terwijl het Bestuur een grote menigte mocht verwelkomen op de receptie waar de champagne en drankjes rijkelijk vloeiden. Vanuit de KNLTB mocht TV De Oorsprong en mooie plaquette ontvangen die een mooi plekje in het clubhuis gaat krijgen.  De laatste 10 seconden werden gezamenlijk afgeteld, waarna een confetti regen het jubileumweekend afsloot. 

Mocht je lid willen worden van de bijzondere tennisvereniging TV De Oorsprong, kijk snel op de website want er is een uniek Jubileum aanbod om voor 50 euro lid te worden én voor 50 euro ook 10 tennislessen te krijgen. 

De jubleum commissie,

 Koen van Dijck, Gert Visch, Lidwien de Haan, Leonieke Merkx en Pauline Awater.


Beste leden,
Namens het Bestuur en JubileumCie feliciteer ik jullie van harte met de officiële 50ste verjaardag van onze tennisvereniging! Op 5 augustus 1968 werd TV De Oorsprong bij notariële akte opgericht. Dat is een halve eeuw geleden en reden voor een feest.
Zoals jullie weten vieren we dit 50-jarige jubileum in het weekend van 24-26 augustus. Iedereen is vanaf 14:30 uur van harte welkom voor de feestelijke ontvangst met taart. We openen het jubileum weekend op een bijzondere manier om 14:50 uur. Dat is tevens het startsein voor een marathon van 50 uur non-stop tennis op tenminste één van onze zes banen, dag en nacht! Inschrijven voor de marathon kan op het schema in het clubhuis.
Natuurlijk is er een programma om het tennis heen. Alle activiteiten dit Jubileum weekend zijn GRATIS. Vrijdag start het pyjama toernooi voor de jeugd inclusief pyjama-disco, een mooi kampvuur en slapen in een tipi-tent op het terrein van de vereniging. Voor de senioren is er de altijd gezellige racketavond gecombineerd met een kaartavond. Naast klaverjassen, gaan we in ieder geval ook bridgen, rikken en jokeren.
 

Op zaterdagmiddag zijn we gastheer voor het BLOEMIG-toernooi voor leden van alle tennisverenigingen uit de gemeente Berg en Dal. De Jubileum feestavond begint met een BBQ. Vanaf 20:30 uur is iedereen van harte welkom om deel te nemen aan de pub quiz. Uiteraard hoef je geen lid van de vereniging te zijn om mee te doen aan de pub quiz. De avond wordt gevuld met livemuziek, er is een cocktailbar en in de loop van de nacht is er zelfs een heus casino op het clubhuis. Alle ingrediënten voor een grootse en feestelijke avond.


Op zondagochtend is er het altijd drukbezochte en gezellige supermix toernooi waar jeugd en senioren samen spelen. Men hoeft geen lid van de vereniging te zijn om mee te doen. In de middag is er een officiële receptie waar iedereen voor is uitgenodigd. We hopen samen met jullie allemaal om 15:00 uur het glas te mogen heffen op nog eens 50 jaar. Om 16:50 sluiten we de 50 uur non-stop tennismarathon af met een loterij waar schitterende prijzen mee zijn te winnen.


Al met al wordt het een fantastische happening. Zorg dat je erbij bent. Doe eens iets geks en kom middenin de nacht of vroeg in de ochtend tennissen tijdens de marathon. Je zult nooit de enige zijn. Met alle sponsoren die ons steunen, waarvoor onze oprechte dank, gaan we er een prachtig en historisch feest van maken. Voor de gelegenheid hebben we ook nog eens de barprijzen verlaagd! Zorg dat je erbij bent, want dit gebeuren is eenmalig!

 
Met sportieve groet,
Hans van Dijck
Voorzitter

Programma van jubileumweekend 24-26 augustus
Klik op afbeelding voor vergroting.

 

 

 


Tijdens het hele weekend is er een JUBILEUMMARATHON. 
Deze duurt 50 uur en start op vrijdag 24 augustus om 14.50 uur. Baan 1 bezet van vrijdagmiddag 14.50 tot zondagmiddag 16.50 door tennissers. 

De bedoeling is dat de verschillende leeftijdsgroepen baan 1 bezet houden met minimaal 2 personen door 1 uur te tennissen. Deze baan moet 50 uur ononderbroken bezet zijn met tennissers. Deze marathon loopt naast alle andere activiteiten.

 

Op het schema in het clubhuis kan iedereen zich inschrijven voor 1 uurtje, om zo iedereen de kans te geven aan dit evenement mee te doen. Je kunt je wel op meerdere momenten inschrijven.

 

Op zondag 26 augustus sluiten we de marathon feestelijk af rond 16.50. 

 

 

SCHRIJF JE IN EN DOE MEE!

 

Jubileumcommissie

Pauline, Lidwien, Leonieke, Koen en Gert.


Beste kinderen en ouders, 

 

TV de Oorsprong bestaat dit jaar 50 jaar en dat vieren we met een spectaculair Jubileum weekend 24, 25 en 26 augustus 2018. Er wordt 50 uur non-stop getennist en daar omheen is van alles georganiseerd. Uiteraard is er ook voor jullie een speciaal programma!!! 


Vrijdagavond/vrijdagnacht 24 aug: Pyjamatoernooi 

Het Pyjamatoernooi is een spannend en gezellig toernooi met een springkussen en sportieve activiteiten bij het Wylermeer en je overnacht op de tennisclub in een grote tipi-tent. Natuurlijk zijn het “diner” en ontbijt inbegrepen. 

 

Er wordt de héle nacht door getennist, op 1 baan, om het record van 50 uur non-stop tennis te halen. Ook jullie begeleiders mogen mee tennissen als jullie slapen. 

De bedoeling is dat we om 15:00 uur beginnen tot de volgende ochtend 08:00 uur. Als je graag mee wil doen maar liever thuis slaapt kun je je natuurlijk altijd door je ouders laten ophalen. Als je wel blijft slapen graag je eigen slaapspullen mee nemen. 

Het Pyjamatoernooi valt in de avond samen met een kaart – en racketavond. Senioren (bijvoorbeeld je ouders!) kunnen dan samen spelen of kaarten. 


Zondagochtend 26 aug: SuperMix toernooi 

Het SuperMix toernooi is een populair en enthousiast bezocht dubbeltoernooi waarbij kinderen en volwassenen samen dubbelen. De kinderen nodigen de

volwassenen uit en dezen hoeven geen lid te zijn van de Oorsprong. Een lekkere lunch is inbegrepen. We verzamelen om 09.30 uur en beginnen om 9:45 uur. Het duurt tot 13 uur.

 

Beide evenementen zijn grátis!!!! 

Wij willen graag weten of jij mee doet aan één of allebei deze toernooien! Informatie over beide toernooien ontvang je via Leonieke Merkx 06-57425663 of Gert Visch 06-53540622 (Pyjamatoernooi). Aanmelden voor het Pyjamatoernooi en/of SuperMix toernooi kan d.m.v. het sturen van een mail met informatie naar: 


Pyjamatoernooi – Eric de Groot – niekeric@xs4all.nl 

Naam kind: 

E-mailadres: 

Mijn kind blijft slapen ja/ nee 

Ik heb een tent beschikbaar ja/ nee 

Mijn kind wordt om …… uur opgehaald 

Mijn kind mag ‘s nachts tennissen ja/nee 

Mijn kind moet om …… uur naar bed 

In noodgeval zijn wij op dit tel nr. bereikbaar: 

 

SuperMix Toernooi – Eric de Groot – niekeric@xs4all.nl 

Naam kind: 

Naam ‘partner’: 

Speelsterkte of met welke kleur ballen speelt uw kind: 

 

In het clubhuis liggen flyers met alle informatie. Tot dan! 


TERUG IN DE TIJD 

Om 9.00uur gaan we terug in de tijd met de houten rackets. Waarschijnlijk hebben de meesten van jullie het tennissen geleerd met deze rackets. Misschien zijn er nog dames en heren die de gepaste tenniskleding van weleer nog hebben. Jullie kunnen de jonkies dus laten zien hoe men in gepaste kledij op de lawntennist. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon meedoen met je eigen racket en de huidige sportkleding. 

 

Rond 10.00uur is er een leuke sportactiviteit georganiseerd door BAD BEEK voor alle leeftijden.

 

Van 12.00 tot 14.00uur kan iedereen genieten van een HIGH TEA; lekkere broodjes en hapjes en sapjes.

BLOEMiG 
zaterdag 25 augustus


Op zaterdag 25 augustusorganiseert TV de Oorsprong tijdens haar 50 jarig jubileumweekend een BLOE Mi G. toernooi. Dit toernooi wordt twee keer per jaar gehouden bij telkens een andere vereniging in de gemeente Berg en Dal. 

DEZE EDITIE IS DEELNAME GRATIS!!!


Wat is de bedoeling?

Het BLOE Mi G toernooi is voor alle tennissers van de gemeente Berg en Dal. Open inloop vanaf 15.00 uur tot 18 uur (dus je hoeft niet stipt om 15 uur aanwezig te zijn) De spelers worden zo veel mogelijk op sterkte ingedeeld. 

 

BBQ

 Na het BLOE Mi G toernooi kun je nagenieten met een hapje en een drankje. Omdat het feest is, wordt er een BBQ gehouden. De BBQ  kost €5, Je kunt je ter plekke opgeven voor de BBQ.

 JUBILEUMWEEKEND

Het hele weekend, van 24 t/m 26 augustus, zijn er activiteiten georganiseerd. Kijk op de website www.tvdeoorsprong.nlbij tv de oorsprong 50 jaar voor het hele programma. 

Kom je ook om dit feest met ons te vieren?

De Jubileumcommissie 

50jaar@tvdeoorsprong.nl

Een halve eeuw geleden begonnen Bekenaren en Bekenezen te tennissen op de banen achter het gemeentehuis en later op de mooie tennisbanen bij het Wylermeer. Deze sportieve mijlpaal willen we vieren, ook met u. 

Met gepaste trots nodigen wij u uit om samen het glas te heffen tijdens de receptie ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan op zondag 26 augustus om 15.00 uurin het clubhuis in Beek, Alde Wetering 6. Tijdens deze receptie worden de laatste uren volbracht van de tennismarathon die op vrijdagmiddag begint en 50 uur lang wordt volgehouden, dag en nacht! 

Als u al eerder in het weekend iets van dit spektakel wil meebeleven, kom gerust langs en geniet ook van alle bruisende activiteiten rondom het tennis. 

De club van €50 is in het leven geroepen door de jubileum commissie. Iedereen die het jubileum en Tv de Oorsprong een warm hart toedraagt, kan €50 euro sponsoren. Deze bijdrage wordt dit jaar gebruikt om van het jubileum weekend een spetterend weekend te maken voor jong en oud, voor alle inwoners van Beek en omgeving. 

Wil je ook deelnemen aan de club van €50 stuur dan een mail naar 50jaar@tvdeoorsprong.nl

Deelnemers club van €50

Sous les Eglises
Switch Haarmode
Total 't Meertje
Top Style - kapper
LaVer Optiek
Jurkjes.com
Pannenkoeken restaurant de Duivelsberg 
Marius DHZmarkt
WORKS
 teams:
 Dames1 vrijdagavond
Gemengd 1 zaterdag
Heren 3 zaterdag 
 en nog een aantal leden zonder vermelding.

 

SPONSORS